Ez volt a mai ebéd, és komolyan, ISTENI. Még én is megenném. Nagyon finom, különleges, laktató, egészséges étel. Barni csak úgy falta. :-)
A paradicsom miatt 12+-os, ha azt elhagyjuk 10 hónaposan is eheti a baba.
-3 bárányborda
-2 kis paradicsom
-2 nagy répa
-20 dkg krumpli
-1 kis vöröshagyma
-170 ml húsleves alaplé
A sütőt előmelegítem 180 fokra és előkészítek egy közepes méretű jénai tálat.
A tál aljára teszem a báránybordákat. A répát, krumplit megpucolom, felkockázom, felkarikázom és eloszlatom rajta vegyesen. A hagymát megpucolom és apró kockákra vágom, ezt is rászórom a zöldségekre. A paradicsomot 30 másodpercre forró vízbe mártom, ezek után héját lehúzom, félbevágom, magjait kivájom. A fél paardicsomokat még egyszer félbevágom és eloszlatom a zöldségek közt. Ráöntöm a húsleves alaplevet, és beteszem a sütőbe sülni, kb 1 óra 35-40 percre. (Légkeverés nem kell, csak alsó-felső sütés).
Ha kész 2 mélytányért veszek elő, egyenlő arányban elosztom a zöldségeket és a levet, Villával összenyomom annyira darabosra, amennyire a baba szereti. A húst lefejtem a bordákról és rácsipkedem.
2x 330 gramm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése