2012. június 18., hétfő

Bárányragu 12+

Ez volt a mai ebéd, és komolyan, ISTENI. Még én is megenném. Nagyon finom, különleges, laktató, egészséges étel. Barni csak úgy falta. :-)

A paradicsom miatt  12+-os, ha azt elhagyjuk 10 hónaposan is eheti a baba.

-3 bárányborda
-2 kis paradicsom
-2 nagy répa
-20 dkg krumpli 
-1 kis vöröshagyma
-170 ml húsleves alaplé

A sütőt előmelegítem 180 fokra és előkészítek egy közepes méretű jénai tálat. 

A  tál aljára teszem a báránybordákat. A répát, krumplit megpucolom, felkockázom, felkarikázom és eloszlatom rajta vegyesen. A hagymát megpucolom és apró kockákra vágom, ezt is rászórom a zöldségekre. A paradicsomot 30 másodpercre forró vízbe mártom, ezek után héját lehúzom, félbevágom, magjait kivájom. A fél paardicsomokat még egyszer félbevágom és eloszlatom a zöldségek közt. Ráöntöm a húsleves alaplevet, és beteszem a sütőbe sülni, kb 1 óra 35-40 percre. (Légkeverés nem kell, csak alsó-felső sütés).

Ha kész 2 mélytányért veszek elő, egyenlő arányban elosztom a zöldségeket és a levet, Villával összenyomom annyira darabosra, amennyire a baba szereti. A húst lefejtem a bordákról és rácsipkedem.

2x 330 gramm.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése