2012. május 17., csütörtök

Sajtszósz 10+

Nagyon szuper zöldségekhez, halhoz vagy tésztákhoz szószként is. Barni nagyon szereti.

A fűszerek miatt lett 10+ - os, mert láttam, hogy bébiételekben is már van bors.  Anélkül már 8 hónapos kortól adható.

-15 g vaj
-15 g rétesliszt + még egy csapott kiskanálnyi
-150 ml zabtej/anyatej
-50 g trappista vagy más kemény sajt (pl Gruyere)
-1 csipet só
-1 csipet fehérbors (lágyabb az íze, mint a feketének!)
-1 kiskanál petrezselyem
-4 ek. tejföl

A vajat lábasban felolvasztom és rántást készítek a 15 gramm liszttel. 1 percig főzöm. Hozzáöntöm a tejet, felforralom és hozzáadom a fűszereket és az egy kiskanál lisztet. Ettől kicsit ragadós lesz, de az a jó. Vegyük kisebb lángra és adjuk hozzá a sajtot, amíg el nem olvad. Ekkor keverjük hozzá a tejfölt és vegyük le a gázról. 

Kb. 2 evésre elég, 240 g.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése