2011. október 27., csütörtök

Felszerelések és hozzávalók

Amik feltétlenül kellenek:
-műanyag kiskanalak,
-mércés műanyag edények tetővel (én Avent-os tejgyűjtő poharakat használok, így pontosan látom, hogy miből mennyi fogy),
-üveg vagy műanyag reszelő,
-botmixer,
-kis lábas fedővel,
-műanyagszita (mixert is helyettesíthetjük vele, de azzal lényegesen egyszerűbb).

Alapanyagok:
-mindig ügyeljünk arra, hogy friss zöldségekből és gyümölcsökből készítsük a baba ételeit,
-mindent mossunk meg és pucoljunk meg (igen, eleinte a meggyet, borsót stb-t is, mert a héj felfújhat),
-érdemes a piacon nem a nagyobb termelőktől, hanem a kis falusi néniktől/bácsiktól vásárolni, ők nagy százalékban nem permeteznek,
-ha megengedhetjük magunknak vásároljunk biogazdaságból.

Étel tárolás és fagyasztás:
-az elkészített bébiételt 1 napnál tovább ne tároljuk a hűtőben, tehát ha 2 adagos ételt készítünk, vagy esetleg még egy adag sem fogy el akkor még egy napot eltarthatjuk lefedve a legfelső polcon,
-természetesen a babának is fagyaszthatunk gyümölcsöt kis adagokban, főként olyat, ami télen nem idény gyümölcs, pl. őszibarack, meggy, cseresznye stb. Ezeket mossuk meg és pucoljuk meg, vágjuk fel kis kockákra és 10-15 dekás tasakokban fagyasszuk le.
-megsütve és héjából kikaparva sütőtököt is fagyaszthatunk le.

Dióhéjban ennyi lenne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése