2012. augusztus 6., hétfő

Máj zöldségekkel és almával 10+

Tegnap ez volt az ebéd, mert ugye elvileg a répa és a máj és az alma is, mind-mind hasfogók. Hát nem fogtak, viszont finom volt, és ebből az adagból 3 ebédnyi lesz kb., úgyhogy takarékos, mert a fagyasztóba is kerülhet belőle, végszükség esetére természetesen! :-)

-10 deka csirkemáj
-1 nagyobb répa
-1 nagy krumpli
-1 kis alma
-250 ml csirkehúsleves alaplé 
-40 gr hagyma
-1,5 ek. repce vagy olívaolaj

A májról levágdosom a zsírt és az inakat és szeletekre vágom. Mindent megpucolok és felkockázom, a hagymát picike kockákra vágom. Az olajat felteszem a tűzre és a hagymát üvegesre párolom rajta. Rádobom a májszeleteket és addig sütöm, míg a szinük megváltozik. Ekkor hozzáöntöm a csirkehúsleves alaplevet és az összes zöldséget. Jól megkeverem, fedőt teszek rá és 30 percig főzöm kis lángon. 

Kiszedem a lábasból és vagy mixerrel pürésítem vagy villával töröm össze. (A főzőlét is hozzáteszem!!!)

Kb. 600 gramm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése