2012. július 23., hétfő

Zabpelyhes sóskafőzelék 8+

A sóskáról sokan mondják, hogy nem eszi meg a gyerek a fanyar, savanyú íze miatt. Erre jönnek az okosabbnál-okosabb tanácsok, tegyünk bele cukrot. Mint a receptekből is látszik én nem édesítettem 1 éves kor alatt, úgyhogy ebben a receptben sincsen semmifajta cukor vagy édesítőszer, akár természetes, akár nem. 

A zabpehely dúsítja az állagot, a zabtej lágyítja az ízt. Számomra is egészen ehető, pedig én aztán utálom a sóskát, de ezt nem predesztinálom Barnira. :-) (Egy ideig ő sem szerette, de ezt a változatot megette.)

10 hónapos kortól turbózható főtt tojássárgájával, 1 éves kor felett pedig tükörtojással is!

-70 gr sóska
-50 gr krumpli
-2 ek. zabpehely,
-60 ml zabtej/rizstej.

A sóskát megpucolom és felteszem főlni, annyi vízben, amennyi ellepi. Fedő alatt 7-8 perc alatt teljesen megfőzöm és a mixer edényébe szedem. A krumplit is megfőzöm és a sóskához teszem. Összeturmixolom, ha sűrű a krumpli főzőlevéből teszek hozzá. Visszöntöm egy üres lábasba és hozzáöntöm a zabtejet. Felforralom és hozzáadom a zabpelyhet is. 8 percig főzöm, sűrűn kevergetve, hogy oda ne kapjon az alja. Ha sűrű tejjel még hígítható. 

Kb. 200 gramm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése