2012. július 27., péntek

Spenótfőzelék tükörtojással 12+

Mai ebéd lesz. 

A tejszín, a fűszerezés és a tojás miatt szigorúan csak 1 éves kor fölött ajánlom, ha ezeket kivesszük mehet 6 hónapos kortól!

-180 gr fagyasztott spenót
-30 ml víz
-60 ml zabtej/rizstej
-30 ml tejszín
-2 csipet só
-2 csipet fehérbors
-fél kk. petrezselyem
-2 kk. rétesliszt
-1 gerezd foghagyma
-1 tojás
-2 kk. repce vagy olívaolaj

Egy kis lábosba teszem a fagyasztott spenótot, a vizet és egy 1 kk. repceolajat. Addig kevergetem kis lángon, amíg a spenót teljesen fel nem olvadt. Ekkor hozzáadom a foghagymát, a tejet, a tejszínt, a fűszereket. Kettőt rottyantok rajta, majd hozzáadom a lisztet és elkeverem, felforralom mégegyszer. Ez a része kész is. 

Egy teflonserpenyőben felhevítek 1 kk. repceolajat és ráütöm a tojást. Teljesen keményre kell sütni a sárgáját, mert a babák nem ehetnek mg lágytojást!

A főzeléket tányérba szedem, a tükörtojást kis kockákra vágom és a tetejére teszem. 

Kb. 280 gramm.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése