2012. június 13., szerda

Padlizsános paradicsomszósz 10+

Tegnap csináltam egy nagyobb adagot, fele a fagyasztóban landolt, vésztartaléknak. 
Tésztához, rizshez szuper. 

-1 közepes padlizsán
-220 ml paradicsomlé sűrítmény
-220 ml víz
-2 ek. rétesliszt
-10 vékony karika póréhagyma
-2 ek. repce vagy olívaolaj
-1 kk. petrezselyem
-3 csipet bazsalikom

A padlizsánt 2 végét levágom, megpucolom és felkockázom. Az olajat felhevítem és a hagymát üvegesre pirítom. Ekkor hozzáadom a padlizsánt és együtt pirítom 3-4 percig. Felöntöm a paradicsomszósszal és a vízzel, 2-szer felforralom és hozzáadom a lisztet és a fűszernövényeket. Addig főzöm, míg a padlizsán meg nem puhul, folyamatosan kevergetve, hogy nehogy odakapjon. Amikor kész az egészet a mixer edényébe szedem és összemixelem. 

3x200 ml szósz-hoz elég, ez három evést tesz ki.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése