2012. május 29., kedd

Spenót - édesburgonya - borsó 10+

Barni nagyon szereti a spenótos bébiételeket, de igazit még nem főztem neki. Múlt héten ette ezt, csak nem volt időm felrakni. Falta, úgyhogy recept megörökítve, kaja fele a fagyóban vésztartaléknak. :-)))

Spenótot heti 1 alkalommal adhatunk a babának a magas oxalát tartalma miatt! 

(Azért lett 10+-os a recept, mert a borsót már nem kell a 10 hónapos babának paszírozni.)

-140 g friss spenót levél (szárával 140, anélkül kb 120)
-1 édesburgonya
-2 marék borsó
-1 tk. vaj
-2 dl víz
-25 gr póréhagyma.

A vajat felolvasztom és a hagymát üvegesre pirítom rajta. Hozzáteszem a krumplit és felöntöm a vízzel. Lefedve főzöm 8 percig. Ezalatt a spenótot 3-szor megmosom és szárait letépkedem. Az édesburgonya mellé öntöm a felét, megfonnyasztom, majd ugyanígy teszek a másik felével is. Hozzáöntöm a borsót és még 6 percig főzöm. Mindent a mixer edényébe teszek és a főzőléből is egy fél merőkanálnyival. Összeturmixolom és kész is. :-)

Kb. 400 gramm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése