2011. november 10., csütörtök

Gesztenye - őszibarack - krumpli 4+

Itt a tél, itt a gesztenye szezon. :-) Ilyenkor a szervezet kevesebb vitamin és ásványianyag forráshoz jut, fontos ezt pótolni a babáknál is. Bár kicsinyünk úgy születik meg, hogy a vasraktára teljesen fel van töltődve 6 hónapos korára ez a raktár teljesen kiürül, ha nem figyelünk rá.

A gesztenye rengeteg E, C és több fajta B vitamint is tartalmaz, valamint vasat, káliumot és magnéziumot is. Emellett az íze is finom és roppant tápláló is. 

Szelídgesztenyét vehetünk piacon vagy nagyobb szupermarketekben is, lassú tűzön héjával együtt főzzük. Ha kényelmesebbek vagyunk vehetünk főzött-pucolt gesztenyét is, ennek ára borsosabb, 20 deka 600 ft körül van.

Hozzávalók 200 gramm püréhez:
2 púpos ek. főzött, tört gesztenye,
fél főtt krumpli,
10 tk. őszibarack püré (bébiételből fél üveg kell a 190 grammos fajtából - én Kecskemétit használok.)
30 ml babavíz. (forralt is jó).

Bummbele mindent a botmixer edényébe, és csak össze kell mixelni. Nagyon szép krémes állagú lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése