Ma ez volt az ebédhez a köret. Nagyon finom, húsokhoz ajánlom inkább köretként, krumpli, rizs és tészta helyettesítésére. :-)
Egyébként a vöröslencse a legegészségesebb lencseféle és nem puffaszt (vagy csak minimálisan), mivel hántolják a héjját. Kevesebb benne a rostanyag, mint a többi hüvelyesben. Főzés előtt nem kell beáztatni, 15 perc alatt megfő.
Javítja az anyagcserét, növeli az immunitást, és normalizálja a vizeletkiválasztórendszert.
Egy tál lencséből megkaphatja a szervezetünk az egész napi folsav mennyiséget, valamint omega 3 és 6 zsírsavakban is gazdag. Gazdag még nyomelemekben: vasban és magnéziumban. Továbbá mikroelemekben is, mint például a jód, a kobalt, a cink, a kalcium, a kálium, a réz, a bór és a mangán. Valamint rengeteg fehérje is van benne. :-)))
-2 marék vöröslencse
-víz,
-30 ml tejital/zabtej, rizstej
-3 ek. víz
-1 kk. petrezselyem
-2 csipet só
-1 csipet fehérbors
A lencsét felteszem főzni a vízben, 15 percre. Leszűröm, a mixer edényébe teszem az összes hozzávalóval és összemixelem. Ha még nagyon szilárd akkor lehet bele tenni minimális tejszínt illetve vajat.
Kb. 1 adag= 150 gramm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése